Event van Dataschuld naar datagedreven

Data is inmiddels onmisbaar geworden binnen organisaties en instellingen. De gevolgen van het niet goed beheren en gebruiken van data zijn enorm en in sommige gevallen zelfs van levensbelang. In de publieke sector en semi-overheden zijn deze gevolgen nóg tastbaarder.

Vanuit &More en onze betrokkenheid met de maatschappij vinden wij het daarom extra belangrijk dat juist deze sector zich bewust is van het belang van correct data gebruik. Daarom organiseren wij eenmalig een exclusief event met als spreker Ronald Damhof en een aansluitende panel discussie + netwerkborrel! Ronald Damhof staat bekend om zijn praktijkkennis en prikkelende uitspraken zoals; “Stap nu eens niet in de ‘laten we technologie kopen’-val. Durf naar echte root-causes te kijken en verhelp die.” De bijeenkomst is kosteloos en een echte aanrader als u:

  • Werkzaam bent in de publieke sector*;
  • Binnen uw werkveld verantwoordelijk bent voor datamanagement;
  • Meer wilt weten over dataschuld en datagedreven werken;
  • Wilt ontdekken welke effecten het niet goed implementeren van datamanagement heeft op onze samenleving (en wellicht ook wel op u!);
  • Zich er nog niet van bewust bent wat dataschuld kan aanrichten;
  • Uw werk nóg belangrijker en vooral leuker wilt maken door meer grip op- en inzicht in uw data.
  • Van de kans gebruik wilt maken om face-2-face met vakgenoten in gesprek te raken. Dit alles uiteraard met inachtneming van de dan geldende Corona-richtlijnen.
*Wij verstaan onder publieke sector: overheid, semi-overheid, gehele zorg sector, provincies, waterschappen, gemeenten, onderwijs, politie, brandweer, defensie etc.

Wat kan ik verwachten tijdens deze unieke bijeenkomst?

De bijeenkomst begint om 15:00 uur en bestaat uit 3 aaneengesloten onderdelen:
Deel 1: (45 minuten) Bekend spreker Ronald Damhof zet het ontstaan en de uitdagingen van dataschuld uiteen en de valkuilen bij het kiezen van (IT) oplossingen.
Deel 2: (45 minuten) Er volgt een paneldiscussie waar de meest prikkelende vragen van de deelnemers behandeld worden.
Deel 3: na afloop van de sessie volgt een netwerkborrel waarbij u met andere deelnemers als ook met de panelleden in gesprek kunt gaan.

Lezing verzorgd door Ronald Damhof
Ronald Damhof als spreker bij &More
Ronald Damhof

Ronald Damhof heeft op het gebied van enterprise, informatie- en data-architectuur meer dan 20+ jaar ervaring. Ronald doceert Enterprise Architectuur op Nyenrode Business Universiteit, is docent voor de Chief Data Officer leergang van IIR Research en is een bekende publieke spreker en auditor op het gebied van informatie- en data-architectuur, datastrategie, datakwaliteit en governance.

“Stap nu eens niet in de ‘laten we technologie kopen’-val. Durf naar echte root-causes te kijken en remedieer die.”

“Realiseer dat alle gegevens die de overheid verwerkt, zijn wortels in wet- en beleid moeten hebben en dat rechtmatig hergebruik van gegevens een van de zwaarste opgaven is waar data-management en governance voor staan.”

Moderator
Kennismaken met Roeland van Pinxteren
Roeland van Pinxteren
Roeland van Pinxteren is directeur/ eigenaar van &More Group en al +25 jaar actief in de wereld van data en datamanagement. Bij vele organisaties heeft hij diverse dataketens op orde gebracht. Centraal in zijn visie op data(management) is; zet data(management) en medewerkers centraal en
niet de processen en systemen. Zo ga je anders kijken
naar de organisatie, waardoor je deze mogelijk anders gaat inrichten.
Panellid
Bas van Gils
Bas van Gils
Bas is een gedreven en ervaren consultant, trainer, en onderzoeker. De afgelopen jaren heeft hij professionals en organisaties geholpen bij het realiseren van hun digitale aspiraties: van strategie naar realisatie. Daarnaast heeft hij veel organisaties mogen helpen in hun transitie naar datagedreven werken met veel aandacht voor datamanagementprocessen en organisatiestructuren. Recent heeft Bas zijn ervaring op het gebied van datamanagement gebundeld in de publicatie
Data Management - A Gentle Introduction.
Panellid
Barbara Peruskovic
Barbara Peruskovic
Met meer dan 20 jaar ervaring als data adviseur in verschillende rollen, begeleidt Barbara organisaties om hun eigen oplossingen, visies en teams te vormen. Ze vertaalt de theoretische kaders van Data Governance, Ethiek en Privacy by Design naar concrete implementatie stappen. Als strategisch data adviseur is ze betrokken geweest bij het opzetten van CDO offices binnen verschillende organisaties . Ze is principal consultant geweest voor software bedrijven op het gebied van Data Governance en Privacy by Design.

 Praktische informatie

Datum & tijdstip

Donderdag 30 september 2021
Aanvang: 15:00 uur inloop
Start lezing: 15:30 uur
Start netwerkborrel: 17:00 uur

LIVE- locatie

De Pluk
Rijksstraatweg 64 te Geldermalsen
Let op: een negatieve coronatest, vaccinatiebewijs of herstelbewijs zijn voor deelname aan dit event verplicht en wordt voorafgaand gecontroleerd.

Kosten

Aan dit evenement zijn geen kosten verbonden.

 Een exclusief & eenmalig LIVE- event over dataschuld, dit is uw kans!

Dit event is uniek, exclusief en wordt slechts éénmalig georganiseerd! Er zijn door de Corona omstandigheden beperkte zitplaatsen, dus zorg dat u uw ticket bemachtigd! Uiteraard hanteren we de 1,5 meter regel en zorgen we voor voldoende afstand tussen de zitplaatsen. 

Tevens houden we de Corona omstandigheden nauwlettend in de gaten. Mochten de maatregelen wijzigen, wijzigt automatisch ook de situatie rondom ons event. U wordt hierover dan per mail geïnformeerd. 

*Heeft u zich aangemeld voor het Event? U ontvangt dan een bevestigingsmail. Niet ontvangen? Het kan zijn dat deze in de SPAM-box is beland.

 

Op een andere manier in aanraking komen met datamanagement? Bekijk dan ook:

Datamanagement training

Onze Datamanagement training

Een 2- daagse training verzorgd door &More, zowel individueel als in groepen te reserveren! In deze training leert u alles over het DAMA-DMBoK Framework en hoe deze te implementeren binnen uw werk of organisatie.

Boek: Datamanagement, a Gentle Introduction

Het unieke werk van Bas van Gils. Dit boek laat zien dat datamanagement zowel interessant als waardevol is in iedere organisatie.